click noise - Club Crosstrek | Subaru XV Crosstrek Forums
Club Crosstrek | Subaru XV Crosstrek Forums
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-12-2015, 04:18 AM   #1
New Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
Default click noise

Hi everyone. I have a 2013 crosstrek which makes a click noise when breaking to a stop at slow speed. I just had front wheel bearings done, and the dealer couldn`t find the problem. Could anyone else have this problem?

rjfoote is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-12-2015, 02:54 PM   #2
Hero Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 811
Default

Welcome to the club!

I would take it to the dealer and replicate the problem there for them (don't let them drive it without you as they're likely to say they couldn't hear it).
__________________
"The secrecy of my job prevents me from knowing what I'm doing."
Hacksaw is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2015, 11:02 PM   #3
Site Team
 
AWDfreak's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,940
My Vehicle: 2014 Subaru XV Crosstrek 5MT
Default

Does it occur on specific slopes? Does the click noise occur before application of the brakes, during the initial application of the brakes, during the short moment before stopping, during the actual stop, or after lifting off the brake pedal to launch?

Also, are there any warning lights illuminated on your vehicle's instrument panel so far?
__________________
"Why would I want to profess my feelings for some 3D girl?" - Tomoya Aki from the anime Saekano
AWDfreak is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-13-2015, 04:39 AM   #4
New Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
Default

the noise happens just before i come to a stop. The sound is located at passenger side wheel well.
rjfoote is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 12:10 AM   #5
Hero Member
 
billybob's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 611
My Vehicle: Subaru Crosstrek 2013 Orange, Toyota Tacoma 2005
Default

Could be a rock/nail stuck in the tire, how many miles do you have on it?
billybob is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2015, 03:07 AM   #6
New Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
Default

Thanks for the suggestion. The sound has now moved back and seems to come from the door area. It sounds like something shifting around when braking. Ill have to get it in before warranty is up. Other than that i love my crosstrek.
rjfoote is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 06:09 PM   #7
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 5
My Vehicle: 2012 tacoma
Default braking noise

I have the same thing happening,
It sounds as if something is shifting when the car actually stops.
Sounds like linkage or a hose slapping another surface when the car actually stops its motion.
The noise is in the right front area. it does not even sound metallic.
Took it to the dealer to inspect before a trip to NM, He was able to hear it in the parking lot. says he has heard it before on other models.
So they put it up on a lift and checked out the brakes and found nothing loose. I still hear it, so this weekend I'm getting under it in my garage and i'm going to see if I can find something loose.
Texasred is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 06:45 PM   #8
Hero Member
 
billybob's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 611
My Vehicle: Subaru Crosstrek 2013 Orange, Toyota Tacoma 2005
Default

They redesign the front mounting bolts for securing the front cross member. To eliminate the vibration. STRUCTURE:BODY
TSB #TSB-05-57-14
NHTSA ID #10055443
Date Announced:
FEBRUARY 20 2014
Additional Info:
How to Fix
Summary: SUBARU: A CHANGE HAS BEEN MADE TO THE MOUNTING BOLTS USED FOR SECURING THE FRONT CROSS MEMBER TO THE VEHICLE BODY. THE THICKNESS OF THE FLANGE AT THE BASE OF THE BOLT'S HEX HAS INCREASED TO 5MM. ALSO INCLUDED SUBARU STI/BRZ MODEL YEAR 2014.
billybob is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 06:56 PM   #9
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 5
My Vehicle: 2012 tacoma
Default brake noise

Thats always a possibility. But I have no vibration at all in my foot well.
Just a sound so far.
Texasred is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 10:04 PM   #10
Hero Member
 
billybob's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 611
My Vehicle: Subaru Crosstrek 2013 Orange, Toyota Tacoma 2005
Default

I wouldn't rule out anything since they haven't found the problem. Good luck!
billybob is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.